Perhe

Jäin eläkkeelle 1.9.2015 Laurea-ammattikorkeakoulun yliopettajan toimesta. Tein jo Laureassa sivutoimisesti töitä toiminimelläni, jolla siis edelleen jatkan.

Olemme asuneet mieheni Pentin kanssa Nurmijärven kirkonkylällä haja-asutusalueella vuodesta 1986. Mieheni Pentti on ollut eläkkeellä jo pitkään. Hänen aikansa on aina riittänyt perheen haasteisiin. Lisäksi monitaitoisena ja kätevänä hän on pitänyt kotiasiat kunnossa. Omakotitalo luonnon helmassa on rauhoittumisen tyyssija, vaikka jokainen sellaisessa asuva tietää, ettei tekemälläkään koskaan valmista tule. Mottoni mukaan teen ja elän täysillä mutta rauhassa – kokeilkaapa, se kannattaa. Kiireen voi kesyttää, vaikka töitä piisaakin.

Perheeseemme kuuluu mieheni lisäksi kolme aikuista lasta. Marko on perustanut Suomen ensimmäisen demokraattisen koulun nimeltään Feeniks-koulu (www.feeniks-koulu.fi), joka toimii nykyisin verkossa Feeniks-nettikouluna. Hän myös laulaa tenori-äänellään ja soittaa pianoa ja kitaraa.

Markon nuorempi sisko Mari-Sisko on myös hurahtanut kasvatuksen ja opetuksen ammattiin. Hän valmistui luokanopettajaksi keväällä 2008 ja on Hyvinkäällä Metsä-Kaltevan koulun rehtori. Mari-Siskon perheeseen kuuluvat kaksi poikaa, Roope ja Aleksi. Mari-siskon perhe asuu Nurmijärven Rajamäellä.

Nuorimmaisemme Mirkan perhe muutti 2020 lopulla Keravalta Tuusulaan. Hänen perheeseensä kuuluvat Janni ja Joona ja avopuoliso Petteri. Valmistuttuaan lähihoitajaksi Mirka työskenteli pari vuotta päiväkodeissa, joista siirtyi 2022 Keravalle liikuntayritys Pompittiin ohjaajaksi.

Musiikki on perhettämme yhdistävä tekijä. Markon ohessa myös tyttäret laulavat ja soittavat pianoa ja itse laulan mieheni kanssa ja soitan kitaraa.