Perhe

Jäin eläkkeelle 1.9.2015 Laurea-ammattikorkeakoulun yliopettajan toimesta. Tein jo Laureassa sivutoimisesti töitä toiminimelläni, jolla siis edelleen jatkan.

Olemme asuneet mieheni Pentin kanssa Nurmijärven kirkonkylällä haja-asutusalueella vuodesta 1986. Mieheni Pentti on ollut eläkkeellä jo pitkään. Hänen aikansa on aina riittänyt perheen haasteisiin. Lisäksi monitaitoisena ja kätevänä hän on pitänyt kotiasiat kunnossa. Omakotitalo luonnon helmassa on rauhoittumisen tyyssija, vaikka jokainen sellaisessa asuva tietää, ettei tekemälläkään koskaan valmista tule. Mottoni mukaan teen ja elän täysillä mutta rauhassa – kokeilkaapa, se kannattaa. Kiireen voi kesyttää, vaikka töitä piisaakin.

Perheeseemme kuuluu mieheni lisäksi kolme aikuista lasta. Marko on perustanut Suomen ensimmäisen demokraattisen koulun nimeltään Feeniks-koulu (www.feeniks-koulu.fi). Hän myös tekee lauluja, säveltää, laulaa tenori-äänellään, soittaa pianoa ja kitaraa.

Markon nuorempi sisko Mari-Sisko on myös hurahtanut kasvatuksen ja opetuksen ammattiin. Hän valmistui luokanopettajaksi keväällä 2008 ja on Nopon koulun rehtori. Mari-Siskolla ja miehellään Janilla on kaksi poikaa, Roope ja Aleksi. Mari-siskon perhe asuu Nurmijärven Herusissa.

Nuorimmaisemme Mirka asuu Keravalla ja hänen perheeseensä kuuluu lisäksi Janni ja Joona. Valmistuttuaan lähihoitajaksi Mirka kutsuttiin keravalaiseen liikuntapäiväkotiin vakituiseksi työntekijäksi – mikä onni, juuri sitä työtä, mitä on halunnutkin tehdä.

Musiikki on perhettäme yhdistävä tekijä. Markon ohessa myös tyttäret soittavat pianoa ja itse laulan mieheni kanssa ja soitan kitaraa.